16 veckor

Nu är lilla Meia 16 veckor! Hon väger 11,6 kg (ett och ett halvt kilo sen förra veckan!!) och är lika pigg och glad som alltid. Idag var jag och mamma iväg och köpte en kloklippare som själv känner var pulpan sitter och två nya leksaker. Är superbesviken på kloklipparen. Jag har gett mig på det två gånger idag och försökt (inte samma klo då förstås!), det fungerade inte alls. Dyr var den också, så man hade hoppats på något lite bättre. Leksakerna var desto bättre! Köpte en rosa-vit tennisboll och en rosa-vit trasleksak med jordgubbs-smak. Meia tyckte att båda var hur roliga som helst! Hon lekte med dem mycket nu under dagen. Snart ska jag och mamma gå ut på en liten promenad med Meia, det är alltid lika uppskattat.
Nu har jag fått reda på att valpkursen startar den 15e september. Äntligen ska vi få lite pli på hunden! Fast hon är rätt duktig för det mesta, så jag är redan stolt över henne.
Nej, nu kom Meia inspringandes till mig med trasleksaken i munnen och såg allmänt glad ut. Hon vill nog att jag ska busa med henne lite. Så det blir inte mer den här gången!

Några bilder på Meia och de nya sakerna!


15 veckor

Nu är Meia 15 veckor och väger 10,4 kg. Som hon växer! Men i alla fall! Häromdagen var det så varmt att vi åkte, med min moster, kusin och deras hundar, till Dagstorpssjön. Där är inte så mycket människor och det är fint vatten, perfekt tyckte vi! Det hade vi helt rätt i, så skönt det var. Vi var där nästan hela dagen och hundarna njöt. Meia blev snabbt väldigt duktig på att simma! Till slut kunde hon simma ut en bit och det gick hur bra som helst. Det blev en riktigt bra dag.

Idag var vi ute på en promenad i Snogeröd. Det var jättemysigt. Meia tyckte att det var kul att springa runt där. Det fanns hur mycket som helst att upptäcka. det är skönt att kunna ha henne lös och det fungerar jättebra.

Vi har förresten anmält oss till en valpkurs på Höörs BK. Den kommer börja sent i September eller början av Oktober. Jag tror att det kommer gå bra. Vi var på valpaktivering i Hörby för några dagar sedan och det gick jättebra. Då har hon dessutom växt till sig lite!

Här är bilder från dagarnas händelser!


14 veckor

Förra veckan var spännande för Meia! Först fick Meia träffa Smulan och Soda igen, det tyckte hon var jätteroligt! Lite feg var hon däremot mot Soda, som är större än vad hon själv är. Efter besöket blev det en lång sovstund. Tyvärr har vi inga bilder från detta.

Några dagar senare åkte vi hem till min mormor och morfar. De har två hundar, en Shetland Sheepdog som heter Lina och en Labrador som heter Moa. Meia tyckte först att de var läskiga och sprang därför och gömde sig. Men efter ett tag tyckte hon att de var bra mer intressantare än vad de tyckte att hon var. Vi gick ut på gräsmattan så att de kunde busa ordentligt. Jag och Linus satte oss i gräset, Linus började fota. Moa, som är väldigt stor, tyckte mycket om att lägga/sätta sig i mitt knä. Alla hundarna tyckte att det var skoj att vi satt nere hos dem! Efter ett tag åkte vi hem igen.

Dagen efter byggde pappa och Linus en pool till Meia, eftersom det var så varmt. Den blev jättefin! Dock tog det lite tid, så den blev inte klar förän det började bli lite kallt. Meia badade lika glatt i alla fall. Men hon tyckte att det var lite tråkigt att bada alldeles ensam, så jag offrade mig. Efter en liten stund tappade jag ändå känseln i tårna på grund av kylan (ja, jag är så snäll mot min hund!). Meia tyckte att det var hur kul som helst att få sällskap i poolen! Det blev en massa hopp i och ur poolen. Sen gick vi in och värmde oss.

Idag tog jag och mamma en promenad med Meia i Rövarekulan, det är ett naturreservat som ligger vid Rolsberga. Det var kul för Meia med terrängen. Det var backigt och lerigt. Hur kul som helst! Väl hemma blev det ett litet bad för att få henne ren igen. Nu ligger hon och sover under min säng, hur trött som helst! Nöjd men trött.

Psst.. glöm inte kolla in den här finfina gosbloggen också! http://raidho.blogg.se/

Här är bilder från dagarnas händelser!


RSS 2.0