3 månader!!

Igår fyllde Meia 3 månader! Så stor hon börjar bli! Vi vägde henne, hon väger 9,1 kg. Det är ett kilo hon har gått upp på en vecka! Om någon annan från den här kullen ser detta, får ni gärna skriva vad er gos väger! Hur nyfiken som helst.

Vi firade i alla fall Meia med att åka till stranden. Först åkte vi dock några ärenden, som Meia var så väldigt duktig på. Man bli så stolt. Väl nere på stranden hade Meia jätteskoj! Det blev en massa bus och bad. Meia verkade väldigt nöjd i alla fall!

Meia tyckte att det är så väldigt roligt att gräva, vi håller inte alltid med. Ett trevligt ställe att gräva på är tomatlådan. Där har det blivit djupa hålor flera gånger. Det syns på bilden här nedan! Det är även bilder med hennes favoritleksak, plastkrukan. Annars är bilderna här nedan från vår lilla tur till stranden!


Videor och bilder!

Här är två videor! Den ena är från en skogspromenad med mig och mamma, den andra är från kvällspromenad med hela familjen! 

 
 



Här är lite olika bilder som vi inte har fått tillfälle att lägga upp än. Dock är de bara max tre dagar gamla.


Dag 20

Jag har inte varit så aktiv med bloggen de senaste dagarna, men så är det när inte så mycket händer. Jag ska börja med att skriva när det händer saker, och inte bara skriva för skrivandets skull. Tror att bloggen blir mycket intressantare så!

Men, nu över till vad jag faktiskt ska skriva om! Nämligen Meias veterinärbesök. Meia skulle få sin 12 veckors vaccin mot valpsjuka och kennelsjukan. Aldrig har jag varit så stolt över lilla Meia som jag var då. Hon skötte sig hur bra som helst! Först i vänterummet var hon jätteduktig. Hon visade hänsyn mot de andra hundarna, men var ändå nyfiken. En perfekt balans höll hon! Sedan gick vi in i rummet där hon skulle få sprutan, där var hon också jätteduktig. Veterinären var väldigt duktig dessutom, så Meia var i bra händer. Det kändes som att Meia var trygg i situationen. Precis när veterinären stack in nålen pep Meia till lite. Sen var det inte mer med det! Jag är så stolt över henne! Det kunde inte gått bättre.

När vi hade varit hos veterinären hade vi en del ärenden när vi ändå var på det hållet. Det tyckte Meia var hur spännande som helst! Först åkte vi till NetonNet för att byta min mp3 till en iPod, då fick Meia vänta utanför med mamma. Mamma berättade efteråt att det inte var så många som ville komma och hälsa på Meia. Däremot var det en mamma med sina barn som ville det. De tyckte såklart att hon var hur söt som helst! Vilket hon faktiskt är. Efter det åkte vi vidare till pappas jobb, där fick Meia träffa pappas arbetskompisar. Det tyckte Meia var jättekul! Spännande var det också med den nya miljön. Hon fick faktiskt åka hiss för första gången. Det är bara en våning man åker, så jag tyckte att det kunde vara bra för henne att pröva! Hon vågade inte gå in i hissen själv, men hon lät mig utan problem bära henne. Nästa stopp var ett kort stopp vid mataffären. Mamma och pappa gick in pch handlade medans jag gick runt med Meia. Här var det väldigt spännande! Många nya lukter! Efter det här stoppet var det raka vägen hem som gällde. Vi var alla väldigt nöjda med hur Meia hade uppfört sig under dagen. Meia själv gick direkt och la sig.

Första bilden är från väntrummet. Den andra bilden är utanför veterinärkliniken i Lund.


Dag 14

Nu är det den 14e dagen med Meia! Tiden går så fort! Och Meia växer så fort också! När vi fick henne vägde hon cirka 6 kg, nu väger hon 8 kg. Och hon är inte fet, utan det är som hon har växt! Herregud vad de små liven växer fort. Pälsen börjar bli ganska lång också.
I övrigt har det inte hänt så mycket idag. Jag har jobbat och mamma har varit sjuk, så ingen har kunnat aktivera henne speciellt mycket. Jag och pappa tog dock en kvällspromenad med henne. Då sprang hon in till varenda granne. Kallade man på henne sprang hon ännu längre in. Som tur är så är hon så söt att grannarna älskar henne!
Tyvärr har jag inte mycket mer att skriva idag, inga bilder är det heller! Vi får hoppas på mer imorgon!

Dag 13

Ni som följer bloggen har nog märkt att jag har varit lite dålig på att blogga de senaste dagarna! Nu har jag dock lagt upp alla dagar som jag var back! Skönt att vara ikapp igen!

I alla fall, idag har det inte hänt speciellt mycket. Vi har bara varit hemmavid. Meia har träffat vår söta lilla 1åriga granne Isabella. Fast Meia tycker att hon är lite konstig, eftersom hon går så väldigt vingligt. Isabella har nämligen precis lärt sig att gå. Ikväll fick Meia vara med när jag och mamma skördade bär. Då sprang hon runt en massa, även utanför trädgården. Hon fick upptäcka en massa nya saker och lukter! Nu ligger hon och sover bredvid mamma, där hon sitter och rensar bären. Tyvärr har vi inte tagit några bilder idag, men jag hoppas att det blir några imorgon istället!

Dag 12

Idag var det väldigt varmt! Jag och pappa bestämde oss för att åka och bada. Självklart fick lilla Meia följa med! Vi bestämde oss för att åka till Vaxsjön. Den här gången tog hon det lite lugnare. Tur var det, för det var massor av folk! Först badade vi Meia lite i kanten, sedan gick jag och pappa själva och badade. Då stannade Linus (som var snäll och körde oss) kvar hos Meia och de gick runt lite. Det fanns så mycket spännande för Meia att titta på! Efter det åkte vi hem igen. Väl hemma var Meia så trött efter alla intryck, så att hon somnade direkt.

Här är lite söta bilder från dagen!


Dag 11

Jag var inte hemma själv idag, Meia fick leka med resten av familjen istället. Och det tyckte hon var hur roligt som helst! De busade massor med tennisbollen och hon badade i sin lilla blomlåda full av vatten. Hon fick även en ny vän, nämligen plastkrukan. Den var jätterolig tyckte hon! Annars hände det inte så mycket. Hon blev jätteglad när jag kom hem! Det var första gången vi var iväg från varandra så länge. Jag fick höra att hon hade gnällt en massa först när jag åkte, men lugnade sig efter ett tag. Jag blev glad av att få ett så härligt bemötande av henne!

(Glöm inte att kolla in dag 10! Vi har uppdaterat med massa trevliga bilder!)

Lite bilder från dagens bus!


Dag 10

Idag har Meia fått nya leksaker i hopp om att hon slutar bita på soffan osv. Än så länge fungerar det! Vi köpte en plast-ekorre, ett gummiben som smakar/luktar vanilj och en "pyramid" som man lägger godis i. Pyramiden har hon inte fått pröva på, men de andra har hon bekantat sig med. Vaniljbenet var ganska roligt, men hon tappade mest det. Fast det var roligt att bita i! Däremot har ekorren inte fått mycket tid ifred. Den har blivit ordentligt ner-dregglad!
På eftermiddagen fick Meia följa med mamma ut och plocka jordgubbar från grönsakslandet. Det tycker lilla Meia är så roligt! Hon får vara ute, men samtidigt är det någon med henne utan krav. Då kan hon gå runt och lukta på allt osv, det tycker hon är jätteroligt!
När hon sedan kom in busade hon en massa med ekorren och lite med benet. Efter ett tag blev hon trött och gick och la sig under bordet. Just nu ligger hon lite snett nedanför mig och ser söt ut!

Några bilder från dagen! Det lila som är med på några bilder är ekorren och det gula är vaniljbenet!


På kvällen hände det mer spännande saker, vi åkte till en sjö! Vi var alla spända på hur Meia skulle regera på vattnet, om hon skulle gilla det eller inte. Så vi åkte till närmaste stället där det fanns en avskiljd badplats. När vi kom fram till vattnet tyckte Meia först att det var lite läskigt, men det blev mer och mer spännande! Till slut sprang hon runt och ylade och grävde och badade, allt på samma gång! Hon tyckte vattnet var jätteroligt men läskigt på samma gång. Efter en lång stund bestämde vi oss för att åka hem igen. Det tyckte Meia inte alls var en bra idé! Dock var hon väldigt trött och somnade i bilen, även väl hemma somnade hon igen.

Bilder från innan under och efter sjöbesöket!


Dag 9

Imorse vaknade vi och gick som varje dag ut och kissade direkt. Sedan blev det lite bus, men ingen av oss var egentligen riktigt redo att gå upp än. Vi tittadelite på tv istället, något som Meia brukar tycka är roligt!
Sedan kom min kompis Beata på besök. Meia är inte van vid människor som inte går fram till henne direkt, så det tyckte hon var konstigt att Beata inte gjorde. Men efter en stund fungerade de två hur bra som helst tillsammans! Även Linus kompis Niklas kom på besök, han är däremot van vid hundar. De har dessutom träffats förut!
Senare på kvällen gick jag ut på en liten mysig skogspromenad med lilla Meia. Hon är så duktig när man går ut med henne, hon håller sig nära. Några timmar senare tog även pappa ut Meia på en liten promenad, det tyckte hon om. Nu är hon trött och har gått och lagt sig under min säng. Jag väntar tills hon vaknar, sen får jag busa av henne lite. Även en liten kisserunda lär behövas. Sen ska vi gå och lägga oss!

Tyvärr har vi inte tagit några bilder idag, jag hoppas på att vi tar lite imorgon istället! 

Dag 8

Igårkväll var jag jättetrött och längtade efter att bli mitt gamla vanliga glada och spralliga jag igen. Därför fick mamma sova hos Meia en natt och jag sov hos pappa. Jag vaknade pigg och glad, det gjorde även Meia! Mamma berättade att Meia hade varit lugn och duktig hela natten, jag blev så stolt över henne. Men på morgonen var hon väldigt, väldigt glad att se mig. Det blev en massa yl och hon sprang runt mig och hoppade upp. Sånt värmer mitt hjärta!
Sen vid lunch fick Meia träffa min mormor och morfar, det var spännande. Först vat hon lite blyg, men sedan tyckte hon jättemycket om dem! De tyckte väldigt mycket om henne också, speciellt så tyckte de att hon var väldigt söt.
När de åkte hem några timmar senare blev det en massa bus ute på gräset utanför vårt hus. Då togs det även ett par bilder. De blev väldigt fina idag! På tal om bilder, så har jag idag gjort dem lite större. Ni som läser får gärna tycka till! Ska jag fortsätta att lägga upp bilderna så här stora, eller ska jag lägga upp i den storleken jag la upp innan? Släng gärna in en liten kommentar, tack!
Ikväll ska jag och Linus vara hemma och passa lilla Meia, eftersom mamma och pappa ska på konsert. Det ska bli mysigt!

Här är dagens bilder!


Dag 7

Natten till lördag (den som kommer nu) firar vi en vecka med lilla Meia! Tänk att det har gått en vecka. Vi trivs bra ihop, så det känns som om det gått mycket längre. Hon blir bara mer och mer älskad för varje dag!

Meia fick träffa en kompis till Linus idag, i övrigt har det inte hänt så mycket. Vi började dagen med en promenad, sedan blev det en massa bus. Sen har dagen mest varvats med bus och vilande. På kvällen gick vi kvällspromenad, vilket hon tycker är spännande. Däremot hade vi koppel på henne, som hon inte alls tycker om. Men det är sånt som hon får vänja sig vid. Hon är så duktig med allt annat, så varför skulle inte detta fungera? Nej, det löser sig absolut snart!

Jag är ledsen för det korta inlägget och bristen på bilder, men det har tyvärr inte hänt mycket alls idag.

Dag 6

Det blev en sen kväll, vilket ledde till att vi gick upp sent. Ändå lyckades hon hålla sig tills vi vaknade och gick ut, jag är så stolt över henne. Dock ska det undvikas att sova länge, det mår hon inte bra av! Lilla Meia har varit väldigt busig idag, vilket har lett till en massa bitmärken. Men det är så väldigt roligt att busa med henne. Idag blev hon även borstad för första gången hos oss. Det var väldigt läskigt först, men sedan kom hon på att den kan man ju bita på! Och roligt var det också! Som tur är gör det inget, eftersom hon har så fin och tov-lös päls.
På eftermiddagen blev det en massa bus i trädgården, hon var så upptagen av buset att hon glömde bort att springa in till grannen. Det tycker jag om!
Sedan på kvällen blev det åka bilen, vilket är så väldigt tråkigt. Men det fungerar om man får titta på grejerna utanför fönstret samtidigt. Vi körde till en grusväg som vi brukade gå på med den förra hunden vi hade. Det tyckte hon var väldigt roligt, eftersom det var en massa nya dofter. Hon upptäckte även att det är hur roligt som helst att springa ut på åkrarna bredvid! Det är så skönt att kunna ha henne lös utan att hon hittar på en massa hyss. Det gör det hela mycket roligare.

Här är några bilder från dagen som gått. En del från trädgårdsbuset och en del från grusvägspromenaden (tvärtom ordning dock).


Dag 5

Dagen började med att Meia har jättemycket energi och vill busa. Jag var inte riktigt lika pigg på det, men mamma var ändå uppe så hon fick ta hand om Meia. Senare tog min bror hand om Meia tills jag gick upp. Jag tyckte höra en massa gnäll utanför dörren, men jag tänkte att hon behövde väl gå ut och kissa och det sköter Linus. Sen hörde jag även att hon grävde utanför min dörr. När jag väl gick upp mötte jag världens gladaste Meia! Hon skuttade runt av glädje och ylade. Hon var verkligen jätteglad att se mig, det värmde hjärtat!
Vid lunch fick lilla Meia besök. Min moster och kusin kom och hälsade på. Då fick Meia träffa en annan valp, nämligen en Kanintax-valp vid namn Smulan. Oj, vad det var roligt. De sprang runt runt runt i trädgården och såg allmänt lyckliga ut. Först var de lite småblyga, men det gick snabbt över. De tyckte om varandras sällskap, det var jätteroligt att se. De har en hund till, som de släppte ut när Smulan och Meia hade busat ett tag. Den här hunden heter Soda och är en vuxen Jakt Springer Spaniel. Det var lite läskigare eftersom hon var mycket större. Men det gick bra mellan dem också, lite lugnare bara. När de åkte hem igen blev Meia ledsen, dock gick det över snabbt. Sen var hon trött och sov några timmar.
När hon vaknade sen fick hon leta upp små kycklingbitar som jag och Linus hade gömt. Efter det blev det kom-sitt-ligg träning. Sitt börjar hon lära sig nu! Kom kan hon när hon känner att hon vill kunna det. Nu har hon dock somnat igen. Hon sover här bredvid mig och ser allmänt söt ut.

Dagens bilder! De är väldigt busiga. Det är då Kanintax valpen Smulan som också är med på bilderna.


Dag 4

Denna morgonen började inte lika trevligt som de andra har gjort. Jag blir väckt av en kissenödig lite Meia. Så vid 5 tiden fick vi gå ut. När vi sedan kom och in och jag hoppades att vi kunde sova, hade Meia andra planer. Det hela resulterar i att jag blir väldigt biten i nacken. Till slut hör jag att mamma är ute i köket, då släpper jag ut Meia dit och får några timmars sömn till.
Meia har varit väldigt överaktiv och bitig idag. Man kan bli så fruktansvärt trött på henne, men när man ser på henne kan man inte annat än att le. Det är den sötaste lilla busen som finns. Och vipps, så är allt förlåtet. Även en och annan tur in till grannen på egen hand har det blivit. Som tur är tycker våra grannar mycket om Meia! Men hon är faktiskt bara en liten valp, man måste få upptäcka världen då!
Vi gjorde eget godis, nämligen kyckling till henne idag. Det var väldigt uppskattat! Så snart blir det lite början på träning. Bara lite småsaker som "kom" "sitt" osv. Hon är smart, det klarar hon av.
På kvällspromenaden träffade vi på en massa hundar. Då kom det ett mörkt, gurglande morr från Meia. Jag förstår inte hur det lilla livet kan göra ett så mörkt och skräckingivande ljud.

Här kommer dagens bilder, som är lite färre idag!

      

Här leks det med favoriten Spindeln!
      


Bita matte är väldigt underhållande! 
     

Meia har en tendens att lägga sig med bakbenen så att hon ser ut som en säl!  

Dag 3

Nu är vi på dag 3 och man tycker bara mer och mer om det lilla livet. När vi gick och lade oss igår låg Meia på golvet och jag uppe i min säng. Jag uppfattade det som att det var så hon ville ha det. Men när jag vaknar på morgonen ligger lilla Meia sidan om mig uppe i sängen. Hon har lagt sig på den sidan mot väggen längs med sängen. Det kändes så väldigt bra eftersom hon helst är så nära som möjligt!
På eftermiddagen tog vi en liten tur till den lite större skogen där jag bor. Det var väldigt spännande, men samtidigt lite kusligt. Det är väl egentligen ganska bra att det är lite läskigt, då håller hon sig närmare och smiter inte. Men roligt tyckte hon allt att det var! I bilen på vägen dit var det tråkigt och gnälligt, men när vi åkte hem var det genast spännande att få se allt fara förbi. Väl hemma var det dags för eftermiddagsvilan.
När Meia sedan vaknade var det bus pågång! Då blev det en massa bus och bit. Jag och pappa tog henne då på en liten tur i skogen närmast huset. Det var kul att träffa nya grannar idag igen. Nu ligger lilla Meia i soffan och sover när mamma tittar på tv. Jag är jättenöjd över hur bra hon trivs!!

Dagens bilder här under!!

Åka i bilen!
  


Dricka lite efter promenaden!

Dag 2

Jag vaknade av lite ljud, det visar sig vara Meia som ligger och busar på madrassen. Lyckan lyser i ögonen när hon ser att jag är vaken. vi gick ut direkt på en liten kissetur, för att sedan gå in och säga godmorgon till föräldrarna. Meia blir jätteglad för att se dem och jag förbluffas återigen över hur bra hon verkligen passar in i den här familjen. Lite senare gick vi en lite längre promenad, den här gången var vi tre stycken. Det fanns så mycket roliga saker i skogen att leka med! Vi kan inte annat än att skratta åt det lilla livet som är så sött. När vi var tillbaka var det dags att sova lite, så vi lade oss i min säng för lite vila.

När det sedan blev dags för bus igen (hon är som en liten på och av-knapp) hade Linus också vaknat. Då var det dags för lite bad igen. Det är ju så väldigt roligt! Mycket hände idag faktiskt. Meia fick träffa våra grannar som tyckte att hon var väldigt söt. De hade en liten spännande kanin som var väldigt underhållande att skälla på. När det blev för mycket gick Linus hem med henne. Sedan dess har det varit bus varvat med sovstunder.
Meia har även träffat våra andra grannar, som har ett litet barn på snart ett år. Dock var Meia trött och orkade inte göra så mycket, bra var kanske det!

Något som vi hela familjen är väldigt nöjda med är att Meia är rumsren! Hon har inte gjort inne en enda gång! Det tycker vi är väldigt trevligt! Det känns bra överhuvudtaget med lilla Meia, hon passar så bra in med oss!

Här är lite bilder från dagens alla händelser!


Dag 1

Halv 3 på natten kom lilla Meia hem till oss. Hon hade åkt långt och var väldigt trött. Medans papper fylldes i och frågor fick svar somnade hon under bordet. Hon vaknade knappt en när uppfödaren åkte vidare. När hon väl upptäckte det piggnade hon till och blev lite orolig. Vi skulle gå och lägga oss, Meia skulle sova hos mig. Jag hade bäddat ner madrassen på golvet och sett till att hon inte kunde bita på någon sladd. Väl när vi skulle sova (vid cirka 4 tiden), var det väldigt busigt. Jag som var extremt trött försökte lugna henne så vi kunde sova, men då ville hon mest busa. När jag försökte sova hoppade hon på mitt huvud och jag fick en blöt puss på kinden, det här hände flera gånger. Men sedan fick hon ro och hittade perfekta platsen att sova på.

När vi vaknade på morgonen därefter gick vi och hälsade på resten av familjen. Meia blev väldigt glad att se dem! Vi gick sedan ut och hon fick kissa lite. Senare på dagen kom min bror Linus hem och fick träffa lilla Meia. Det tyckte hon var spännande, men han var lite underlig. Det var så fruktansvärt varmt så vi tog fram ett litet bad till henne med kallt vatten. Först var det väldigt läskigt, sen helt pltösligt vände det och var istället väldigt roligt! Man kunde springa runt där och bli sval om tassarna!

På kvällen fick Meia träffa Linus kompisar, som var lite läskiga. De blev utskällda, men det gick ändå bra. Det var trots allt bara för en kort stund. Sedan gick vi och la oss. Men jag tyckte att det var så obekvämt att ligga på golvet, så jag lyfte upp madrassen till vanligt ställe igen och tog en annan madrass och la den på golvet. Det tyckte Meia var mycket bättre, för då kunde hon breda ut sig, men ändå se mig hela tiden. Därefter somnade vi båda hur gott som helst!

Här under kommer några bilder från första dagen!

Jag (som bara sovit några väldigt få timmar) håller Meia!
  

Meia tar en av sina många tupplurar.
 

Slickar kallt vatten från mitt finger.

   

Vilar lite.    

Introduktion!

Hejsan!
Det här är en blogg om en liten valp vid namn Meia. Här ska jag berätta lite om Meias liv och utveckling.
Meia är en valp, som jag nämnde tidigare, av rasen Gos d'Atura Catalá. Det vill säga en Katalansk vallhund. I skrivande stund är Meia ungefär nio veckor gammal, vilket betyder att hon nyss lämnat tryggheten hos mamma och syskonen. Målen vi siktar mot vad gäller Meia är att hon ska bli en bra agilityhund och trevligt sällskap. Hon är förvisso trevligt sällskap redan, men vi vill gärna ha pli på henne så att vi lätt kan gå ute och träffa folk, med mera, utan en massa stök.

Vår (jag med familj på 3 personer till) egna hundhistoria började med en Briard vid namn Madam x. Vi tog emot henne när hon var 3 år, vilket vi senare insåg var alldeles för mycket arbete. Hon hade varit stakethund i hela sitt liv innan hon kom till oss och var extremt undernärd. Hon var heller inte van vid att gå i koppel och så vidare. Detta gav för många problem i vardagen, men vi kämpade på allt vad vi kunde. Hon var trots allt en helt sinnessjukt underbar hund! Efter flera års arbete blev hon en väldigt lydig och fin: vi hade lyckats. Tyvärr när Madam var 11 år blev hon sjuk. Hon fick livmoderinflamation och vi blev tvugna att avliva henne. Något av det absolut värsta man kan tänka sig. Huset blev därefter tomt i nästan ett år, för tomt.
Jag och min mamma kände längtan efter någon liten varelse som gör vår vardag lite galen. Vi bestämde oss för att åka till en hundutställning på Bosjökloster för att titta lite på vad där fanns att välja mellan. På utställningen fick vi syn på en hund som vi båda två direkt kände att ja, en sådan ska vi ha! Vi hade sett denhär rasen en gång förr, men då hade vi redan hund och det var därför inte aktuellt. Hunden såg ungefär ut som Madam fast liten, vi var fast direkt. Väl hemma visade vi resterande familjemedlemmar vad vi upptäckt. Efter mycket diskussion var vi väldigt överrens, en sådan blir perfekt. Det var dags att leta fram någon uppfödare som avlade fina hundar. Vi fick syn på en uppfödare som verkade seriös och såg en video på hennes hund. Alla sa "wow", vi var alla överraskade över hur uppmärksam hunden var på sin matte. Men den kullen var nästan slut, så vi letade efter andra. Mamma tog dock kontakt med henne. Det visade sig att det fanns en uppfödare här i närheten som skulle ha valpar i vinter. Antagligen blir det någon därifrån tänkte vi.
Men en dag visade det sig att den första uppfödaren vi hade sett hade vägarna förbi och kunde lämna av en liten valp hos oss om vi var intresserade. Jag tror egentligen att alla ville, men var inte helt säkra. Sen fick vi se bilder och då blev vi helt kära! Det var en så söt liten varelse! Jo, den ville vi absolut ha. Hon kom hem till oss halv tre på natten den 4e Juli.

RSS 2.0